Doktora Öğrencisi Merve TINKIR'ın Büyük Başarısı

Prof.Dr. Devrim Memiş ve Prof.Dr. Otomar Linhart danışmalığında Enstitümüz doktora öğrencisi Araş Gör. Merve Tınkır'ın yürüttüğü   'Avrupa Yayın Balığının (Silurus glanis) Gamet Yönetimi ile Yapay Üretimi ve Dölleme Başarısının Geliştirilmesi ' başlıklı  doktora tez çalışması kapsamında SCI, SCI-EXP kapsamındaki Q1  (Aquaculture)   ve Q2 (Fish physiology and biochemistry )   kategorlerindeki dergilerde özgün araştırma makaleleri yayınlanmıştır.

Bunların başlıkları;

Level of in vitro storage of the European catfish (Silurus glanis L.) eggs at different temperatures. (yayın linkte)

Avrupa yayın balığın (Silurus glanis L.) yumurtalarının farklı sıcaklıklarda  in vitro olarak saklaması

Bu çalışma da  özellikle yumurtadan yeni çıkmış larvalarda meydana gelen malformasyonun azaltılmasında  sağım sonrası yumurtaların farklı sıcaklıklarda saklama süreleri incelenmiştir.

Avrupa yayın balığının (Silurus glanis L.)  etkili üreme ve genetik korunması için sperm yönetimi

Bu çalışma da  gamet yönetimi ve su ürünleri yetiştiriciliği programlarını geliştirmek için spermin immobilizasyon solüsyonunda (IS) saklama süreleri incelenmiştir.