ZOOLOJİ

Zooloji programı, fizyoloji, histoloji, gelişim biyolojisi, sistematik ve biyoçeşitlilik, Zooloji müze teknikleri gibi konulardaki faaliyetleri ile yaşam bilimlerine ait alanlarda temel bilimsel çalışmaları yapan, bu konulardaki mevcut sorunlara çözüm üretecek bilim insanlarının yetiştirilmesine ve güncel bilimsel verilere katkıda bulunur. Zooloji Programı olarak misyonumuz, uluslararası düzeyde eğitim vererek, sağlık, çevre ve biyoçeşitlilik gibi konularda özgün araştırmalar yapabilecek, konusunda uzman, canlılara olan etik sorumluluğunun bilincinde, yüksek lisans ve doktora yapmış nitelikli biyologlar yetiştirmektir.


Tanıtım broşürü için tıklayınız

Yüksek Lisans Programı EBS bağlantısı için lütfen tıklayınız

Doktora Programı EBS bağlantısı için lütfen tıklayınız



Prof. Dr. Cihan DEMİRCİ TANSEL

Prof. Dr. Cihan DEMİRCİ TANSEL, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden, doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden almıştır. Hayvan fizyolojisi, hücre fizyolojisi, kardiyovasküler fizyoloji,nitrik oksit ve sepsisbaşlıca araştırma alanları olup, çalışmaları deneysel hayvan modellerinde akut böbrek hasarı, inflamatuvar süreçler, oksidatif stres ve renin-angiotensin sistemini içeren araştırmalar üzerinedir.

Prof. Dr. Kadriye AKGÜN DAR

Prof. Dr. Kadriye AKGÜN DAR, İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi'nden, Doktorasını İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Hücre Biyolojisi Dalı’nda tamamlamıştır. Araştırma alanları arasında Hayvan Fizyolojisi, Hücre Biyolojisi, Endokrinoloji, Sinirbilim, Fizyoloji sayılabilir.

Prof.Dr. Uğur AKSU

Prof.Dr. Uğur AKSU İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı’nın öğretim üyesidir. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi’nden, ikinci doktorasını Amsterdam Üniversitesi’nden aldı. Araştırma perspektifi, çeşitli hayvan modellerinde ve klinik koşullarda doku perfüzyonu, oksijenasyon ve mikro dolaşım değişiklikleri ve iskemi-reperfüzyon fenomeni ile ilgilidir. Ayrıca, hasta yatak başı görüntüleme cihazları ve inovasyon konuları özel ilgi alanındadır.

Doç. Dr. Ebru GÜREL GÜREVİN

Doç. Dr. Ebru GÜREL GÜREVİN İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden, doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden almıştır ve Hollanda Amsterdam Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeziyaretçi araştırıcı olarak çalışmıştır. Hayvan fizyolojisi, hücre fizyolojisi, kardiyovasküler fizyoloji ve diyabetbaşlıca araştırma alanları olup, çalışmaları nitrik oksit, Langendorffizole kalp sisteminde akut ve/veya kronik iskemi/reperfüzyon hasarına karşı çeşitli endojen ve ekzojen ajanların etkileri, çeşitli maddelerin (ilaçlar, bitki özütleri, hormonlar, metabolitler, gıda ve gıda katkı maddeleri, nanopartiküller vs.) Ehrlich asit tümör modelinde etkileri üzerinedir.

Doç. Dr. Yasemin AYDIN

Doç. Dr. Yasemin AYDIN,İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde Zooloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir.Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi'nden almış, Doktorasını İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zooloji Programı’nda tamamlamıştır. Başlıca araştırma konuları arasında çeşitli hayvanlarda üreme sistemlerinin gelişimi, çevresel faktörlerin hayvanların gelişimini ve üreme hücrelerini nasıl etkilediği, üreme toksikolojisi, gelişim seltoksikoloji ve genetic toksikoloji araştırmalarının yapılması sayılabilir.

Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt KUBANÇ

Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt KUBANÇ, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde Zooloji Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden almıştır. Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden almıştır. Başlıca araştırma konuları arasında sistematik zooloji, hayvan anatomisi, zoocoğrafya, deniz biyolojisi, çevre biyolojisi, hayvan biyolojisi, ekoloji, hidrobiyoloji, biyolojik müze metodları sayılabilir.

Dr. Öğr. Üyesi Simten Nerdin KUBANÇ

Dr. Öğretim Üyesi Simten Nerdin KUBANÇ İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde Zooloji Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden almıştır. Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden almıştır. Başlıca araştırma konuları arasında sistematik zooloji, hayvan anatomisi, zoocoğrafya, deniz biyolojisi, çevre biyolojisi, hayvan biyolojisi, ekoloji ve hidrobiyoloji sayılabilir.

Dr. Öğr. Üyesi Fatih DİKMEN

Dr. Öğr. Üyesi Fatih DİKMEN İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde Zooloji Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden almıştır. Tozlaştırıcı arıların biyolojisi, taksonomisi ve tarımdaki rollerinin araştırılması, ulusal böcek biyoçeşitliliğinin listelenmesi, böcek antenlerinin farklı kokuları ayrıştırabilmesinin moleküler mekanizmasının aydınlatılması, sistematik zooloji çalışmalarında geometric morfometri ve moleküler taksonomi gibi yöntemlerin kullanılıp geliştirilmesi gibi konular başlıca araştırma konularını oluşturmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Aslı KANDİL

Dr. Öğretim Üyesi Aslı KANDİL İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Zooloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü’nden, doktora derecesini İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü’nden almıştır. Başlıca araştırma konuları, hayvan fizyolojisi, hücre fizyolojisi ve kardiyovasküler fizyolojidir ve çalışmaları deneysel hayvan modellerinde akut böbrek hasarı, inflamatuvar süreçler, oksidatif stres ve renin-angiotensin sistemini içeren (pato)fizyolojik araştırmalar üzerinedir.

Dr. Öğr. Üyesi Vahap ELDEM

Dr. Öğr. Üyesi Vahap ELDEM, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde Zooloji Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi’nden almıştır ve Pekin Genom Enstitüsü’nde ziyaretçi araştırıcı olarak çalışmıştır. Laboratuvarımız Yeni Nesil Dizileme (NGS) ve Üçüncü Nesil Dizileme yaklaşımlarının yanı sıra en son biyoinformatik/istatistik araçlarının bir kombinasyonunu kullanarak genomik ve transkriptomik düzeyde evrimsel süreçleri incelemektedir. Araştırmamızın odaklandığı alanlara örnek olarak türleşme süreci, adaptasyon genetiği ve genom evriminin mekanizmasını aydınlatması verilebilir ve bu bağlamda balıklar ve böcekler hedef organizma olarak seçilmiştir.Ayrıca, laboratuvarımızın bir bölümü tüm genom dizileme, tüm ekzom dizileme ve güncel biyoinformatik/istatistiksel araçların kullanımı ile insanda hastalık ile ilişkili genler, genom polimorfizmi ve populasyon genetiğine çalışmaların sayısal analizine yoğunlaşmıştır.