SU ÜRÜNLERİ HASTALIKLARI

Su Ürünleri Hastalıkları programı, su canlılarında ortaya çıkan bakteriyel, viral, paraziter ve fungal hastalık etkenlerinin teşhisi, hastalığın tedavisi, canlının refahı ve sağlığının korunmasına odaklanmıştır. Bu program, bakteriyolojik, parazitolojik, mikolojik, virolojik, hematolojik, histolojik (histopatoloji ve immünohistokimya), serolojik (IFAT, ELISA), moleküler biyolojik (PCR, RT-PCR, nükleikasit hibridizasyonları, elektroforez ile nükleikasit analizi ve SDS-PAGE ile protein analizi), hücre kültür çalışmaları, deneysel enfeksiyon, probiyotik ve immünostimülan uygulamaları ile aşı deneme çalışmaları yapan ve bu konularda tez danışmanlığı yürütecek bilim insanlarını içermektedir.


Ebs bağlantısı için lütfen tıklayınız Yüksek Lisans

Ebs bağlantısı için lütfen tıklayınız Doktora

Prof. Dr.Süheyla KARATAŞ STEINUM

Güneş Yamaner, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıkları Bölümünde Dr. Öğretim Üyesidir. Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi’nden almış, Doktorasını İstanbul Üniversitesi Yetiştiricilik Programında tamamlamıştır. Araştırma alanlarıarasında Mersin ve Salmonid balıklar gibi nesli tehlike altındaki türler, içsu balıkları yetiştiriciliği, tatlı su balıklarında üreme biyolojisi, tatlı su balıklarında gamet kalitesi yönetimi, sperm hücreleri ve sperm dondurulması yeralmaktadır. Güneş Yamaner “Dünya Mersin Balıkları Koruma Örgütü” üyesidir.

Prof. Dr. Tülay AKAYLI

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Balık Hastalıkları Bölümü'nde professor olan Tülay Akaylı, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde lisans derecesini aldı. Doktorasını aynı fakültede tamamladı. Başlıca araştırma alanları arasında bakteriyel histolojik ve serolojik yöntemlerle balık hastalıklarının teşhisi ve balık hastalıklarının probiyotiklerle önlenmesi yeralmaktadır.

Doç. Dr. Sibel Özesen Çolak

Doç. Dr. Sibel Özesen Çolak İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıkları Bölümünde öğretim üyesidir. Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi, doktora derecesini ise İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden almıştır. Başlıca araştırma konuları arasında bakteriyel, fungal ve paraziter su ürünleri hastalıkları, histoloji, embriyoloji, fizyoloji sayılabilir.

Doç. Dr. Professor Menekşe Didem DEMİRCAN

Menekşe Didem Demircan İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıkları Bölümünde doçent olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde tamamladıktan sonra, Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Hastalıkları Programında Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Temel araştırma konuları arasında moleküler yöntemler ile balık patojenlerinin teşhisi, bakteriyoloji, anti-mikrobiyal maddeler, viroloji ve hücre kültürü gelmektedir. Su Ürünleri Mühendileri Derneği ve Ziraat Mühendisleri odası üyesidir.

Dr. Öğr. Üyesi Remziye Eda YARDIMCI

Remziye Eda YARDIMCI, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıkları Bölümünde doctor öğretimüyesidir. Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi, doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitütüsü’nden almıştır. Başlıca uzmanlık alanı bakteriyel ve parazitik balık hastalıkları; patojenlerin teşhisi, patojen-konakçı etkileşimleri, antibiyotik direnci, tedavi ve önleme gibi hastalıkla ilgili konulardır.