ReferenceError: Can't find variable: globalThis https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-GD1W33J7ZD:153 Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İngilizce)

Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı

BİLGİSAYAR  MÜHENDİSLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (İNGİLİZCE)

Günümüzün hızla değişen ve gelişen teknolojik dünyasında, Bilgisayar Mühendisliği alanında uzmanlaşmak, kariyerinizi bir üst seviyeye taşımanın anahtarıdır. Üniversitemiz, öğrencilere ileri düzey bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefleyen Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı ile bu ihtiyaca cevap vermektedir. Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans  Programı, öğrencilere bilgisayar bilimleri ve mühendislik alanında derinlemesine bilgi sunarken, araştırma becerilerini geliştirmeyi de amaçlamaktadır. Program, teorik temellerin yanı sıra uygulamalı projeler ve bilimsel araştırmalar ile desteklenmektedir. Böylece derinlemesine bilgi ve bilimsel araştırma deneyimi ile birlikte gerçek hayat problemlerine yenilikçi bakış açısıyla efektif çözüm geliştirme becerisi kazandırmak amaçlanmaktadır. Program, çeşitli dersler ve
seminerler aracılığıyla öğrencileri güncel teknolojik gelişmelerle buluşturmaktadır. Programın öne çıkan dersleri arasında Algoritmalar ve Veri Yapıları, Yazılım Mühendisliği, Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi, Dağıtık Sistemler, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri dersleri yer almakta olup ayrıca, seçmeli dersler ile kişisel ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş bir öğrenim deneyimi sağlanmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı mezunları, teknoloji şirketlerinden akademik kurumlara kadar geniş bir yelpazede kariyer fırsatlarına sahip olurlar. Bunun yanısıra mezunlar yazılım geliştirme, veri analizi, sistem mühendisliği, yapay zeka uygulamaları ve araştırma-geliştirme alanlarında uzmanlaşmış profesyoneller olarak sektörde  kendilerine yer bulabilmektedirler.





                          Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı  Tanıtım Broşürü

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (İNGİLİZCE)

Bu program, öğrencilere bilgisayar mühendisliği alanında güncel bilgi ve beceriler kazandırarak, teknolojik gelişmelere hızlı bir şekilde adapte olabilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans programının amacı, öğrencilere uygulamalı bilgive pratik deneyim sunarak, mesleki gelişimlerini desteklemektir. Programın müfredatı,öğrencilerin bilgisayar mühendisliği ile ilgili çeşitli konularda uzmanlaşmasını sağlayacakşekilde tasarlanmıştır. Program ana dersleri arasında Yazılım Mühendisliği, Ağ Sistemleri veGüvenliği ve Yapay Zeka ve Veri Bilimi gibi dersler bulunmaktadır. Ayrıca, seçmeli dersler ileöğrenciler bireysel ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş bir eğitim imkanı bulabilmektedir.Programda yer alan uygulamalı projeler yoluyla öğrenciler, gerçek dünya problemleri üzerindeçalışma imkanı bularak, mesleki deneyim kazanabilirler. Aynı zamanda, öğrenciler sektördekigüncel teknolojileri kullanarak ekip çalışması becerilerini geliştirme şansı da bulabilmektedirler.Tüm bunlarıanısıra, Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile öğrenciler sektör deneyimli, uluslararası projelerde yer almış/eğitim almış, sanayi-üniversite işbirliğikapsamında faaliyetlerde bulunmuş, akademik anlamda deneyimli, aynı zamanda genç vedinamik bir kadro ile eğitim alma fırsatı yakalayabilmektedir.








                                                      Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Tanıtım Broşürü

    

Prof. Dr. Şadi Evren ŞEKER

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesidir. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölümü’nden almış olup, doktora eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda tamamlamıştır. Doktora sonrası araştırma çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri Texas at Dallas Üniversitesi bulunan Erik Jonsson Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Okulu’nda tamamlamıştır. Birçok TÜBİTAK projesinde proje yürütücülüğü yapmış olup 3 tane patenti bulunmaktadır. Türkiye Yönetim Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği bulunmakta olup yapay zeka tabanlı çözümler üreten Optiwisdom isimli şirketin kurucusudur. Çalışma konuları arasında Teknoloji ve Toplum, Ekonometri, Para-Banka, Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon, Para- Sermaye ve Finansal Kurumlar, İşletme Yönetimi, Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi, Enformatik, Bilişsel Bilim, Yazılım Yönetimi, Enformasyon Teknolojileri, Algoritmalar, Bilgisayar Ağları, Kuramsal Bilgisayar Bilimleri, Veritabanı ve Veri Yapıları, Yapay Zeka, Bilgisayarda Öğrenme ve Örüntü Tanıma, Yazılım, Otomatik Programlama, Programlama Dilleri, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, İstatistik, Optimizasyon yer almaktadır.

https://avesis.istanbul.edu.tr/evrenseker

 

  Doç.Dr. İsmail ÖNDEN

 İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesidir. Lisans derecesini Doğuş   Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden, yüksek lisans ve doktora derecesini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Fen   Bilimleri Enstitüsü’nden almıştır. 2015’dan yılındaan itibaren TÜBİTAK’ta kıdemli baş uzman araştırmacı, koordinatör, odak alan lideri ve proje     yöneticisi olarak görev almaktadır. Başlıca araştırma konuları Eniyileme Kuramı ve Yöntemleri, Karar Kuramı ve Veri Bilimidir. 

https://avesis.istanbul.edu.tr/ismail.onden

Doç. Dr. Pınar Sarısaray BÖLÜK

Doç. Dr. PINAR SARISARAY BOLUK Bilgisayar Mühendisliği alanında yüksek ihtisasını yapmış bir akademisyendir. Kendisi ISTANBUL Üniversitesi Mühendislik fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Aynı anda BSSMED firmasında yeniliklerden ve yurt dışı işbirliklerinden sorumlu Başkan ve Kurucu Ortak olarak görev yapmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği alanında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 1997 yılında Lisans ve 2001 yılında Yüksek Lisans derecelerini almıştır. Daha sonra; 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doktora derecesini almıştır. Doktorayı tamamladıktan sonra Amerika’da bulunan Southern Illinois Üniversitesi’nde deprem esnasında kişilerin takibi ve kurtarılmasına yönelik projede doktora sonrası çalışmalar yapmıştır. Doktora sonrası mühendislik çalışmalarını özellikle afet yönetimi üzerinde yoğunlaşmıştır. Afet yönetimin dört önemli evresinin özellikle hazırlık ve müdahale kısımları için afet sonrası sosyal medya tabanlı yardım isteklerinin toplanmasından, bu yardımların en hızlı bir şekilde kişilere ulaştırmasına kadar farklı problemler üzerinde halen çalışmaktadır. Çalışma alanları arasında Algoritmalar, Bilgi Güvenliği ve Güvenilirliği, Bilgisayar Ağları, Yapay Zeka, Bilgisayarda Öğrenme ve Örüntü Tanıma, Yazılım yer almaktadır.

https://avesis.istanbul.edu.tr/pinar.boluk

 

Doç. Dr. Fatma Önay KOÇOĞLU

Fatma Önay KOÇOĞLU, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü'nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans derecesini İÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nden, ikinci lisans derecesini Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden, yüksek lisans derecesini ise İÜ Fen Bilimleri Enstitüsü (FBE) Enformatik Anabilim Dalı’ndan “Veri Madenciliğinde Veri Ayrıklaştırma Yöntemlerinin Karşılaştırılması ve Bir Uygulama” başlıklı tezi ile almıştır. Yüksek lisans tez çalışmasını 6 ay süre ile Université de Technologie de Compiégne (Fransa), Bilgisayar Mühendisliği bölümünde gerçekleştirmiştir. Koçoğlu, doktora eğitimini İÜ FBE Enformatik Anabilim Dalı’nda yine Veri Madenciliği ekseninde hazırladığı "Müşteri Kayıp Analizi Probleminin Çözümünde Analitik Yaklaşımlar" tezi ile 2017 yılında tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı'nda ikinci doktora eğitimine devam etmekte olup, tez aşamasındadır. 2021-2022 akademik yılında LIP6 - Laboratoire d'Informatique Sorbonne Université (Fransa)'de ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmalarını devam ettiren Koçoğlu'nun araştırma süreci Fransa Büyükelçiliği Araştırma Burs Programı ve TÜBİTAK Yurtdışı Araştırma Burs Programı kapsamında desteklenmiştir. 2023 yılında ise Yönetim Bilişim Sistemleri alanında Doçent unvanını almıştır. Yapay zeka, İHA destekli mobil ağlar, makine öğrenmesi, veri madenciliği, matematiksel modelleme, optimizasyon ve öğrenme analitiği konularına ilgi duymakta ve akademik çalışmalarını bu konularda devam ettirmektedir.

https://avesis.istanbul.edu.tr/fonayk

​            

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Tüysüz ERMAN

İstanbul Üniversitesi, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesidir. Lisans derecesini Yeditepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölümü’nden almış olup, yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı’ndan almıştır. Doktora çalışmalarını Hollanda’da, Twente Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünde bulunan Pervasive Systems Araştırma Grubunda gerçekleştirmiştir. Doktora çalışmaları sırasında “AWARE: Platform for Autonomous self-deploying and operation of Wireless sensor-actuator networks cooperating with AeRial objEcts” başlıklı Avrupa Birliği projesinde görev almıştır. Araştırma ilgi alanları, kablosuz haberleşme ve ağ protokolleri ve veri yönlendirme protokolleri, kablosuz ve mobil sensör ağlarının tasarımı ve analizi, kablosuz sensör ağları için protokol tasarımı, nesnelerin İnterneti, mobil hesaplama ve yaygın hesaplama üzerinedir. Dr. Erman, hakemli dergilerde ve uluslararası konferans bildirilerinde birçok makale yazmış ve bu alanlardaki birçok dergi ve konferansa hakemlik yapmıştır. Araştırma konularını kapsayan farklı TÜBİTAK projelerinde akademik danışmanlık görevi yapmıştır. Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı desteğiyle 2013 yılında bir girişim şirketi kurmuş ve akademiden sanayiye bilgi transferi yapma fırsatı bulmuştur. 2019 yılında, Işık Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Uygulama Araştırma Merkezi’nin ve Kuluçka Merkezi’nin kurulmasında görev almış ve bu merkezlerin müdürlüğünü yürütmüştür. Şu anda, İstanbul Üniversitesi, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi’nde Eğitim Koordinatörlüğü görevini sürdürmektedir.

https://avesis.istanbul.edu.tr/aysegul.erman

         

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali ERTÜRK

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesidir. Lisans derecesini Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı’ndan almıştır. Birçok uluslarası (Ufuk ve Erasmus) projede görev almıştır. Araştırma alanları arasında Kablosuz Ağlar, LoRaWAN, Dijital İkiz ve Siber Güvenlik konuları yer almaktadır. 



           https://avesis.istanbul.edu.tr/mehmetali.erturk


       

    Dr. Öğretim Üyesi Abbas MEMİŞ

İstanbul Üniversitesi, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Dr. Abbas MEMİŞ, lisans eğitimini 2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans (YL) ve doktora (DR) derecelerini ise sırasıyla 2013 ve 2020 yıllarında Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’ndan almıştır. Dr. Abbas MEMİŞ ağırlıklı olarak bilgisayarla görme, görüntü işleme, medikal görüntü analizi, yapay zekâ ve tıpta/sağlıkta yapay zekâ konularında araştırma çalışmaları yürütmektedir.

https://avesis.istanbul.edu.tr/abbas.memis

​        

Dr. Öğr. Üyesi Sezin Güleryüz ERGÜL

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü'nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans derecesini Kadir Has Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden almıştır. Yüksek lisans derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden ve doktora derecesini ise Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden almıştır. Başlıca araştırma konuları Bilgisayar Bilimleri, Bulanık Kümeler ve Sistemler, Endüstri Mühendisliği, Stratejik Planlama, Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi, Çok Kriterli Karar Verme, Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimidir.

https://avesis.istanbul.edu.tr/sezing

 

Dr.Öğretim Üyesi Ezgi ZORARPACI

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesidir. Lisans derecesini Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı’ndan almıştır. Araştırma alanları arasında Yapay Zeka, Veri Madenciliği, Makine Öğrenmesi, Optimizasyon ve Doğal Dil İşleme konuları yer almaktadır.  

https://avesis.istanbul.edu.tr/ezgi.zorarpaci