2018-2019 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Yapacak Olan Öğrencilerimizin Dikkatine (Önemli)


2018-2019 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

A-DERS AŞAMASI

1-Ders aşamasındaki öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri AKSİS OTOMASYON SİSTEMİ Üzerinden kullanıcı adı ve şifre girişi yapmak suretiyle gerçekleştirilecektir.

2-Ders aşamasında öğrenciler ders seçim işlemini yaparken ders alma kriterlerine uymaları gerekmektedir.

3-Bilimsel  Hazırlık programından lisans  dersi alacak lisansüstü öğrenciler;

*Fen Fakültesi ve Su Bilimleri Fakültesinden Lisans dersi alacaklar için Bölüm E-imzalı yazı örneğinin Enstitümüze gönderilmesi gerekmektedir.

*Üniversitemizden ayrılan Mühendislik Fakültesi ve Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinden ders alacaklar için de e-imzalı yazı örneğinin Enstitümüze gönderilmesi gerekmektedir.

4-Otomasyon ekranında görünen AKTS bilgilerinde sorun olmaması için linkinde yer alan AKTS bilgileriyle karşılaştırma yapılması gerekmektedir. Ekrandaki bilgiler farklı çıkarsa Excell tablosundaki bilgiler dikkate alınacaktır. Eksik kredi ya da AKTS seçmiş olanların düzeltme yapmaları önemle rica olunur. (Geçmiş dönemlerde ders seçimi yapıp da Bahar döneminde ders aşamasını tamamlayacaklar için)

5-Yüksek Lisanslar ve Doktoralar kaydolduğu dönemden itibaren   azami 4 yarıyıl içinde ders aşamasını tamamlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtları silinecektir.

6- Zorunlu olduğu dönem alınıp da başarısız olunup  daha sonra seçmeliye dönen dersler için alma zorunluluğu yoktur. Mevcut zorunlu dersler ile eksiğini tamamlamaları yeterli olacaktır. Fakat başarısız derslerin transkriptten düşmesi için ilgili yazışmanın yapılması gerekmektedir.

7-Zorunlular içinde ortak olan “Bilimsel Araştırma Teknikleri  ve Yayın Etiği” dersini Yüksek Lisansta alıp da şimdi Doktorada olan öğrenciler için alma şartı yoktur. Bu dersi almamış olan Doktora öğrencileri müfredat dışı ders alma butonuna basarak ders seçimi yapmaları gerekmektedir.

8- 2 adet Zorunlu ve ortak olan “Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği” ile “Seminer” derslerini henüz almamış olup da 2018-2019 Bahar döneminde ders aşamasını tamamlayacak olan lisansüstü öğrenciler bağlı oldukları anabilim dalı/programda ders açılmamışsa dersi açan enstitüye bağlı başka bir programdan müfredat dışı ders seçme ile alabileceklerdir.

9-Ders seçimi yapan öğrencilerimizin katkı payı borcu sistemde görünürse sistemdeki referans numarasıyla kayıt yenileme döneminde Halk Bankasının herhangi bir şubesine ya da ATM’sine (kartsız olarak) yatırmaları gerekmektedir, dekontu getirmelerine gerek yoktur.

10-Ders seçimi konusunda sorun yaşayanların 02124400000-14080-14081-14082-14083-14066 nolu dahilileri aramaları ve iletişim sayfamızda yer alan e-mail adreslerine mail atmaları önemle rica olunur.

11-Ders seçimini yapanların ders alma düzenleme ekranından "kaydet" butonuna bastıktan sonra elektronik ortamda gerekli danışman onayını alıp ders alma listesinden de iki adet çıktıyı danışman imzası ve kendi imzasıyla bölüm sekreterliğine bırakmaları önemle rica olunur. Bu işlem yapılmadığı takdirde ders seçmeleri geçersiz olacaktır.

B-YETERLİK VE TEZ AŞAMASI

1-2018-2019 Bahar döneminde Doktora Yeterlik Sınavına girecek Doktora öğrencilerinin kayıt yenileme ile ilgili sistem üzerinden herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Katkı payı borcu olanlar yeterlik başvurusu döneminde başvuru yaptıktan sonra aşamaları “yeterlik aşaması” yapılınca yatırabileceklerdir.

2-2018-2019 Bahar döneminde tez aşamasına geçecek Yüksek Lisans öğrencilerinin kayıt yenileme ile ilgili sistem üzerinden herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Katkı payı borcu olanlar tez adı teklifi yaptıktan sonra aşamaları “tez aşaması” yapılınca yatırabileceklerdir.